Scroll To Top

„Jaj annak a népnek,
amelynek történelmét az ellenségei írják!”
(Seneca)

A kormányhivatal döntött a szegedi járási hivatal kialakítása ügyében

Hírek, Szögedi hírek 2012. nov. 15.

Szeged, 2012. november 15., csütörtök (MTI) – A szegedi önkormányzat volt az egyetlen az országban, amely nem tudott megállapodni az adott kormányhivatallal a járási hivatal kialakításával kapcsolatban, ezért határozatban kellett rendezni az ehhez kapcsolódó feladatokat – közölte B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízott csütörtökön.

A politikus elmondta: a határozat meghozása törvényi kötelezettsége volt, hiszen 2013. január 1-jétől biztosítani kell a szegedi járásban élő 220 ezer ember számára, hogy ügyeiket gyorsan elintézhessék.
Szeged város vagyona érintetlen marad, csupán az államigazgatási feladatok ellátásához szükséges ingatlanrészek és ingóságok kerülnek a járási hivatal ingyenes használatába – hangsúlyozta a kormánymegbízott.
B. Nagy László kifejtette, hogy jogszerűtlen volt a szegedi közgyűlés kérése, hogy térítsék meg a járási hivatal kialakításához kapcsolódó költségeit. Szavai szerint a közjáték nem a szegediek érdekeit szolgálta, csupán egyetlen ember – Botka László szocialista polgármester – politikai motivációja sarkallta.
A kormánymegbízott cáfolta azokat a felvetéseket, amelyek szerint túlzott a szegedi járási kormányhivatal 187 fős létszáma. A szegedi önkormányzatnál a gyámügyeket az 1997-es kormányrendeletben előírt 17 köztisztviselő helyett csupán 9 intézte, miközben az ügyszám 15 év alatt 13 500-ról 24 500-ra nőtt. A másodfokon a kormányhivatalhoz kerülő ügyek alapján 40-50 százalékos hátralék halmozódott fel ezen a területen – tette hozzá.
Polner Eörs, a megyei kormányhivatal főigazgatója elmondta, hogy a határozat alapján az önkormányzat Huszár utcai ingatlanában az irattárak egy része mellett a jelenlegi okmányiroda és a szociális iroda helyiségei kerülnek a járási kormányhivatal ingyenes használatában. A továbbra is önkormányzati feladatokat ellátó szociális iroda munkatársainak elhelyezését 2013. április 1-jéig kell megoldania a városnak.
Az épületben működhet tovább az anyakönyvi hivatal, az önkormányzati adóiroda, az ingatlan egy része pedig közös használatba kerül. A működtetéssel kapcsolatos költségmegosztásról pedig külön megállapodást köt a kormányhivatal, illetve az önkormányzat.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Illő napi filmajánló