Scroll To Top

Mindent szabad ma Európában...
csak európai módon gondolkodni meg élni
nem !!!

Felsőoktatási keretszámok – Vendégként tekint a kormányhivatal a demonstráló hallgatókra Szegeden

Szögedi hírek 2012. dec. 10.

 

Vendégként tekint a Csongrád megyei kormányhivatal az épületben tiltakozó hallgatókra – közölte Polner Eörs, a kormányhivatal főigazgatója hétfőn a helyszínen.

A demonstráló hallgatók alapvető, alkotmányos jogukkal élnek, ezért a közt szolgáló hivatal vendégként tekint rájuk – mondta a főigazgató az MTI-nek, azt követően, hogy munkatársaival bundáskenyeret és forró teát osztott a fiataloknak. A földön ülő, bokáiknál összeláncolt diákok matracokat és székeket is kaptak.
Polner Eörs közölte, a hivatal épületében reggel 8-tól este 8-ig van ügyfélfogadás, de 24 órás portaszolgálat üzemel, így a hallgatók a kormányablak zárását követően is maradhatnak.
Hétfőn délben három szegedi oktató és negyven szegedi egyetemista, köztük a Hallgatói Hálózat aktivistái kezdtek tiltakozó akcióban a Csongrád megyei kormányhivatal épületében. A hallgatók a kormányhivatal aulájában – amely álláspontjuk szerint közforgalmú tér – ülnek, lábuknál egy hosszú lánccal összekötve. Többüknél transzparensek láthatók, többek között „10480 állami finanszírozott hely. Nem. Nem engedünk a kormánynak.” felirattal.
Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke újságíróknak az épület előtt elmondta: az elmúlt egy évben ötödére csökkent az államilag finanszírozott hallgatói létszám, Szeged esetében ez azt jelenti, hogy a legtöbb egyetemi képzés veszélybe került. Akciójukkal a felsőoktatási keretszámok újratárgyalását szeretnék elérni.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium