Scroll To Top

Az Orvostudomány
mint magyar neve (is) mondja :
Tudomány, nem Propaganda !!! (Sz.)

Hallgatói tiltakozás – Az SZTE BTK-n rendkívüli fórumot tartottak a diákok

Szögedi hírek 2012. dec. 19.

Szeged, 2012. december 19., szerda (MTI) – Rendkívüli fórumot rendeztek a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bölcsészettudományi Kara épületében a városban tartott diáktüntetés résztvevői szerda este.

A fórumot megelőző demonstráción megjelent mintegy kétezer hallgató és középiskolás a kormány felsőoktatással kapcsolatos intézkedései ellen tiltakozott a kormányhivatal épülete előtt, a Rákóczi téren. A megmozduláson számos oktató is részt vett, köztük a tudományegyetem rektora, Szabó Gábor akadémikus és több kar vezetője.
A tüntetés többségében középiskolás szónokai azt követelték, hogy a továbbtanulással kapcsolatos szabályokat legalább két évvel a jelentkezés határideje előtt megismerhessék.
A demonstráció végén a szervezők úgy döntöttek, hogy „elfoglalják” az SZTE Bölcsészettudományi Karának épületét.
A résztvevők a belvároson keresztül indultak az intézmény felé. Az úttesten haladó diákok egyebek mellett azt skandálták: „Az egyetem a miénk!”, „Szabad felsőoktatást!”, „Nem hagyjuk!”, „Szabad ország, szabad egyetem!”. A menetben, amelynek elején egy „Hallgatói mozgalom Szeged 1956-2012” feliratú molinót vittek, több oktató vonult a diákokkal. A menetet a rendőrség biztosította.
A bölcsészkar épülete előtt a tiltakozókat Csernus Tibor dékán fogadta, és az épületbe invitálta őket. Az Auditórium Maximumban rendkívüli fórumot kezdtek a hallgatók, azon a bázisdemokrácia szabályai alapján megvitatják a Magyar Rektori Konferencia kedden közétett nyilatkozatát.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Fohászkodás

ápr. 15.
Fohászkodás