Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

“Vadvirágos vadulás” – Föléledhetnek Britannia vadvirágos mezei?

Örömhírek, Zöld hírek 2012. ápr. 17.

Fölébredhetnek 80 éve tartó csaknem Csipkerózsika-álmukból Britannia vadvirágos mezei…
Több millió vadvirágmagot szórtak szét szerte Britanniában a hét végén, hogy újraélesszék az ország eltűnt vadvirágos mezeit.

A Királyi Kertészeti Társaság (Royal Horticultural Society) kétezer csomag vadvirágmagot osztott szét 1200 csoportnak országszerte. A természetvédő megmozdulástól azt remélik, hogy több mint 5 acre (2 hektár) mezőt sikerül kivirágoztatni már a hétvégi munkával.
1930 óta Nagy-Britannia elvesztette vadvirágmezőinek 97 százalékát, ami nagy csapás a rovar- és madárállományra is, de különösen a méhekre. Nem is igen létezik ma brit méz (Sz.)
Az RHS (Royal Horticultural Society) által indított vadvirágtervvel, a “Vadvirágos vadulással” (Wild about Wildflowers) vette kezdetét a nemzeti kertészkedési hét a szigetországban – írta a brit The Daily Telegraph.


Sarah Raven (Holló Sára, a Daily Telegraph képén), aki a BBC “Méhek, pillangók, virágok” sorozatát vezeti, maga is támogatja a kezdeményezést.

Hozzátette: “Azon vagyunk, hogy fölfedezzük vadvirágainkat, így a “Vadvirágos vadulás” (Wild about Wildflowers) káprázatos ötlet. Elpusztítottuk a természetes életterüket, így alapvető, hogy minél többet állítsunk helyre belőle. Rovarjaink, melyek arra termettek, hogy vadvirágon éljenek, a mezők pusztulásával még tovább fogynak, ami katasztrofális lehet a Földünk számára is. Szeretnünk kell a bolygónkat, hogy magunk is túlélhessünk. Nem várhatunk, amíg teljesen eltűnnek a vidéki nyár varázslatos színei.

Forrás: Bid to replenish wild flower meadows

További ajánlott kultúrpéldák Britanniából < Katt ide!

(Dr Sz L)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

A MAGYAR KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓJA / CSALÁDORVOS, AKI HISZ A CSALÁDBAN, DE NEM HISZ A GYÓGYÍTHATATLAN BETEGSÉGEKBEN,
NEMZETÜNK BETEGSÉGÉNEK ORVOSLÁSAKÉNT PEDIG HISZ MAGYARORSZÁG FÖLTÁMADÁSÁBAN

Hírek

Savonarola szülinapján

2022 szept. 21.
Savonarola szülinapján

Erzsébettel legutóbb…

2022 szept. 17.
Erzsébettel legutóbb…
Madách Sztregován
Madách Sztregován
2022 szept. 17.

Kalendárium