Scroll To Top

Aki uzsorásokat nem ütlegelt, az nem élt őszintén krisztusi életet !

Magyar-rác vízgazdálkodási terv a Tisza-mentén

Zöld hírek 2014. júl. 09.

Uniós támogatással valósult meg egy közös vízgazdálkodási és természetvédelmi projekt a Tisza két mellékfolyóján, a Kurcán és a Jegricskán Csongrád megyében, illetve a Vajdaságban (illendőbben: Délvidéken Szerk.) – közölte Micskei János, a Vajdaság Vizei Vízgazdálkodási Közvállalat projektmenedzsere szerdán Szegeden.

A Délvidék (Vajdaság) területén az állami vízgazdálkodási feladatokat ellátó cég szakembere a mintegy 600 ezer eurós költségvetésű programról tartott tájékoztatón elmondta, a 2013 februárjában indult projektben a szakemberek arra kerestek megoldást, hogy a természeti értékek fenntartása mellett miként oldható meg a folyók vízszállító kapacitásának növelése.
Kozák Péter, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője hangsúlyozta, a határ menti térségben a belvízelvezetés biztonsága csak magyar-rác (szerb) összefogással érhető el, amelyet számos uniós támogatással zajló projekt is segít.
A most záruló programban a Kurcán 2900 méter hosszúságban, a Jegricskán pedig több mint 6 kilométeres szakaszon történt meg a vízfolyást gátló iszap és a túlburjánzott növényzet eltávolítása. A beavatkozást biológiai állapotfelmérés előzte meg, majd a munkálatok alatt és után is folyamatosan vizsgálták a vízminőséget, valamint az állat- és növényvilágot – tudatta a szakember.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium