Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

Interneten is elérhető a Tiszatáj irodalmi folyóirat

Hírek 2012. márc. 05.

A lap szépirodalmi profilját megőrizve a társművészetek felé is nyitó világhálós változattal jelentkezik a 65 éve elindult szegedi Tiszatáj folyóirat a tiszatajonline.hu címen.

Az 1947 márciusától megjelenő irodalmi folyóirat 2012-ben a 66. évfolyamába lépett. Az elmúlt időszakban az olvasók egy olyan lassú megújulási folyamatnak lehetnek tanúi, melynek során a lap eddigi hagyományainak megőrzése – az értékközpontúság, az irodalompolitikai semlegesség, a Kárpát-medencei szemlélet- és gondolkodásmód – mellett a szerzők és szerkesztők egyre több figyelmet fordítanak a világirodalomra és a fiatal irodalmár generációra is – tájékoztatott Annus Gábor felelős szerkesztő.

A megújulási folyamat újabb állomásához érkezett, immár a világhálón is olvasható a lap a tiszatajonline.hu oldalon. Az új felület természetesen némileg más tartalmat is kíván. Az online változat irodalmi anyagában elsősorban a nyomtatott lapra támaszkodik, de kiegészül a társművészetekkel – színházzal, képzőművészettel, zenével, filmmel – foglalkozó cikkekkel is. A Tiszatájtól eddig sem volt idegen ez, hiszen korábban is közölt művészeti írásokat lapjain, de most élve az új felület nyújtotta lehetőségekkel, frissebb, naprakészebb tud lenni. A lap munkatársai szeretnék bemutatni Szeged és a régió, a Dél-Alföld és a határ menti területek kulturális életét az európai értelemben vett regionalitás szellemében.

Szegedről a „napfény városa” állandó jelző után másodikként az egyetemi város jut eszébe mindenkinek. Ezért is érezik szükségét a szerkesztők annak, hogy a városi kulturális események mellett az egyetemi rendezvényekről, programokról is számot adjanak. A Tiszatáj munkatársai az egyetem lapjával, a Szegedi Egyetemmel igyekszenek együttműködni, hogy bemutathassák az ország egyik legnagyobb felsőoktatási intézményének kulturális értékeit is.

(MTI)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Ady szavaival élünk és túlélünk :

Most perc-emberkék dáridója tart,
De építésre készen a kövünk,
Nagyot végezni mégis mi jövünk.
Nagyot és szépet, emberit s magyart.

Ady Endre 1908-ban, 31 évesen (Székely Aladár felvételén)