Scroll To Top

Nem kérünk a fasiszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót !
Azóta is csonkák és nyomorultak vagyunk...

Áradnak a folyók és a patakok Vas megyében

Hírek 2013. febr. 26.

Szentgotthárdon és Körmenden elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Rába magas vízállása miatt – közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel.

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint a hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék és az olvadó hó jelentősen megemelte a vasi folyók és patakok vízszintjét, Jákon a megáradt Sorok-patak, Kőszeg térségében a Gyöngyös áradása miatt védekeznek.
Eddig hat településen, Jákon, Szentpéterfán, Ostffyasszonyfán, Rádóckölkeden, Őriszentpéteren, Csörötneken összesen 15 ezer homokzsákot használtak fel a védekezéshez, három településen nagyteljesítményű szivattyúkat helyeztek üzembe. Csörötneken körgát-kiegészítő építésén dolgoznak – sorolta Balogh Nikoletta.
Őriszentpéteren a helyi mentőállomás védelme érdekében töltik a homokzsákokat, Ostffyasszonyfán ugyancsak zsákolással igyekeznek megakadályozni, hogy a Cser-patak a falu mélyebben fekvő területeit elöntse – közölte a szóvivő.
Nyolc önkéntes tűzoltó egyesület összesen 55 fővel vesz részt a védekezésben, Kőszegdoroszlón, Magyarlakon, Horvátzsidányban, Szakonyfaluban, Rábagyarmaton, Kőszegszerdahelyen, Őriszentpéteren, Egyházasrádócon, szükség szerint figyelőszolgálatot is tartanak, vízátereszeket tisztítanak, szivattyúznak.
Forgalomkorlátozás van érvényben a 8-as számú főúton Rábafüzes és Jakabháza között, szintén  vízátfolyások nehezítik a közlekedést több mellékútvonalon is. Ezeken a szakaszokon útszűkületre, félpályás útzárra lehet számítani.
Félpályás útlezárás van egy mellékúton Nárai belterületén, Ják belterületén, Kenyeri és Vönöck között egy összekötő úton, a Farkasfa és Orfalu közötti összekötő úton, szintén alsórendű utakon Vasasszonyfa térségében, Bögöt térségében, valamint Ostffyasszonyfa és Csönge között – tartalmazza a közlemény.
Az MTI fotóriportere Jákon azt tapasztalta, hogy a község alsó részén több ház és udvar vízben áll, itt homokzsákokkal védekeznek és elöntötte a víz a helyi játszóteret is. Balogunyom és Ják között egy szakaszon 20 centiméteres víz hömpölyög keresztül az úton, Kemestaródfánál pedig tábla jelzi, hogy lezártak egy mellékutat.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Kalendárium

A Halüszi csata

máj. 28.
A Halüszi csata

Több mint Tréfa

We need more money

2023 máj. 28.
We need more money