Scroll To Top

Az Orvostudomány
mint magyar neve (is) mondja :
Tudomány, nem Propaganda !!! (Sz.)

Kivonták a forgalomból a kilenc új Pesa villamost

Hírek 2013. ápr. 29.

Elővigyázatosságból kivonták a forgalomból a kilenc új Pesa villamost hétfőn. Az 1-es és a 2-es vonalon a régi Tatrák  járnak .

Információink szerint hétfő délelőtt már csak 3 Pesa járt, délutánra ezeket is leállították a Szegedi Közlekedési Kft. szakemberei.     Tóth István Tibor ügyvezető tájékoztatása szerint a folyamatos meghibásodások – közöttük fékhibák – miatt, elővigyázatosságból hoztak ilyen súlyos döntést. Az ügyvezető elmondta, az üzembe helyezés óta Szegeden tartózkodó lengyel szervizcsapat nem boldogult a hibákkal, ezért a lengyelországi gyártótól várnak még szakembereket, akik várhatóan kedden érkeznek Szegedre. Amíg velük együtt más döntésre nem jutnak, addig a régi Tatrák szállítják az utasokat.

Az új villamosok tavaly márciusban álltak forgalomba, a flotta sikeresen teljesítette a Nemzeti Közlekedési Hatóság műszaki vizsgáját, a lengyel gyártó 3 évig teljes körű garanciát vállalt.

A szegedi önkormányzat összesen kilenc járművet vásárolt mintegy 4,5 milliárd forintért, a vételárból 4 milliárd forintot uniós támogatás fedezett.

Júliusban az ajtó és fék hibák miatt volt fennakadás, a beruházó Szeged Pólus illetékese akkor azt mondta, a hibák beleférnek az új villamos beüzemelésénél előforduló hibák kategóriájába. Szeptemberben szintén több Pesa a szervizben állt fékhibák miatt.

(MTI nyomán)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor