Scroll To Top

„Most jer : bölcs eleink hamvait tiszteljed,
Virágot szórj rájuk! - Tettüket kövessed !” (Vedres István)

Még a kaktusz sem élhet víz nélkül…

Események, Hírek 2012. márc. 01.

A Víz Világnapja alkalmából a Füvészkert foglalkoztatójában berendezett kiállítótér és a hozzá kapcsolódó játékos feladatok segítségével a foglalkozáson a gyerekek felfedezhetik a víz sokféle szerepét, megismerkedhetnek számos tulajdonságával.

Ízelítőül:

hazai vizeken – ismerkedés hazai vizeinkhez, vízpartokhoz kötődő növényekkel, állatokkal.

A gyerekek egy berendezett akváriumon keresztül bepillanthatnak a víz alatti világba, láthatják, hogyan is élnek a vízben lebegő, vagy éppen a felszínen úszó hínárnövények. A növényvilágon kívül néhány jellegzetes vízi állatot is láthatnak az üvegen keresztül.

szárazon és vízben – a kaktuszoktól a vízinövényekig

Kiderül, hogy milyen trükkökkel alkalmazkodnak a növények a vízi életmódhoz, vagy éppen ellenkezőleg, hogyan képesek elviselni akár az évekig tartó szárazságot is. A „kutatómunkához” a mikroszkópot is segítségül hívják.

kanyargó folyók – a víz felszínalakító munkája

Egy terepasztal és a víz segítségével a gyerekek maguk is megrajzolhatják egy táj felszínét, és megtapasztalhatják a természetismeretből tanultakat, a folyóvölgyek kialakulását, a növényzet talajvédő szerepét, a hordalék felhalmozódásának módját.

fürdőszobától az óceánig – víz szerepe az ember és a bolygó életében

A tiszta víz pótolhatatlan része életünknek, ezért nagyon fontos, hogy a gyerekek is megtanulják, hogyan lehet megőrizni és takarékoskodni vele. Vizeink védelme azonban nemcsak az ivóvízbázisra korlátozódik, hanem az egész bolygó megóvását jelenti.

A csoportokat előzetes bejelentkezés alapján fogadják. Amennyiben egy intézményből 2 vagy több csoport részt vesz a programon a foglalkozás díját elengedik, csak a belépőjegyet kell megváltani!

Bejelentkezés Németh Anikónál a 06 30/ 749-2375-ös számon ill. vnemeth@bio.u-szeged.hu címen.

A Füvészkert pecsétgyűjtő hely, kiállításuk a szegedi „Víz Világnapi” rendezvénysorozat része.

A Füvészkertben szeretettel várják az érdeklődőket!

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Illő napi filmajánló