Scroll To Top

Szúnyogirtásnak hazudott tömeges pillangó-pusztításkor, szitakötő-mészárláskor, katica-gyilkoláskor és a következményes békairtáskor meg fecskétlenítéskor hol vannak az állatvédők ???

A Szegedi Tudományegyetem kiemelt minősítést kapott

Jó hírek 2013. febr. 07.

Három felsőoktatási intézmény kapott kiemelt minősítést – a kormány erről szóló döntése a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.

  Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat alapján a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem viselheti ezt a rangot 2013 és 2016 között.
A kormány február 5-i határozata alapján a kiemelt felsőoktatási intézmény minősítés azon felsőoktatási intézménynek adható, amely több tudományterületen olyan képzési és kutatási kapacitásokkal, valamint tudományos eredményekkel rendelkezik, amelyekre alapozva az intézmény a nemzetstratégiai célok megvalósításában jelentős szerepet tölt be, és a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban jelentős előrelépésre képes, továbbá a nemzetközi hallgatói mobilitásban való részvétele kiemelkedő.
A kiemelt felsőoktatási intézmény cím emellett a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi törvénynek megfelelően, nemzetközi szerződés alapján alapított vagy nemzetközi szerződés által működésében szabályozott felsőoktatási intézménynek is adható, ha nemzetközi szerepe kiemelkedő, továbbá Magyarország részvételével zajló stratégiai együttműködések partnerintézménye vagy legalább három európai egyetemi szövetség tagintézménye.
A kiemelt cím művészeti intézménynek is adható, ha nemzetközi szerepe kiemelkedő, illetve kulturális intézményekkel együttműködve komplex, nemzetközi kulturális programokat valósít meg.
A kiemelt felsőoktatási intézmény minősítés angol elnevezése: University of National Excellence.
Az első szempont alapján legfeljebb három, a másik két szempont alapján együttesen legfeljebb további három intézmény rendelkezhet minősítéssel egyidejűleg egy minősítési időszakban – olvasható a kormányhatározatban.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Az örök ballada

ápr. 25.
Az örök ballada