Scroll To Top

„Jaj annak a népnek,
amelynek történelmét az ellenségei írják!”
(Seneca)

Francia belügyminiszter: „A romák maradjanak Romániában, vagy térjenek oda vissza”

Külhoni tallózó 2013. okt. 08.

Az oláj cigányok két nagy lehetősége

Az oláj cigányoknak két lehetőségük van: Olájországban maradnak, vagy – ha eljöttek, hát – visszatakarodnak oda! – hirdeti a demokratikus Franc(ia)ország balos belügyminisztere…

Ennek a vérszívó, nyugati, francos politikus-bűnöző bandának csak a profitszivattyú, csak a pénzünk kell! (Pl.: DÉMÁSZ, DÉGÁZ, cukorgyáraink…) A cigányok gondját már oldja meg a Kelet magának! Pénz nélkül…

Mert ha nem tesszük, akkor bizony förtelmes rasszistáknak leszünk mind bélyegezve! És persze francos kivagyisággal és tévedhetetlenséggel meg leszünk rendszabályozva… (Sz.)

Manuel Valls francia belügyminiszter kitart a hazájában lévő romák helyzetével kapcsolatos határozott politikája mellett. A belügyminiszter, új lépések bejelentése nélkül, kijelentette: a romáknak „Romániában kell maradniuk, vagy térjenek oda vissza”.

A LeMonde.fr címen megjelent egyik cikk szerint, Manuel Valls úgy becsülte, hogy a romáknak állítólag négyszáz táboruk van, amiből háromszáz Ile-de-France-on található. „Ezek a helyzetek”, mondta, „összetettek, ezek nyomorúság által megterhelt életek”.

Ennek ellenére arra figyelmeztet, hogy „elfogadhatatlan ezen táborok megtartása, annál is inkább, hogy gyakran a népszerű lakónegyedek szélén vannak, melyek lakói, akiket ez a válság amúgy is megterhelt már, nehezen viselik el a jelenlétüket”. „Nem hagyhatom, hogy folytatódjon ez a tűrhetetlen helyzet. A törvények és a rezidensek tiszteletben tartásáról van szó”, tette hozzá.

„Emberségesen fogunk eljárni”, mondja a belügyminiszter, „nem adva fel a gyermekek iskoláztatásának célját és amikor lehetséges, egy otthonhoz és a munka piacához való hozzáférést”.

12.000 kilakoltatás 2012-ben

Az európai emberi jogvédő egyesület egyik jelentése szerint, amit február elején tettek közzé, 2012-ben csaknem 12.000 romát lakoltattak ki illegális táborokból, kétharmadukat az év második felében.

A belügyminiszter a LeParisien.fr-nek adott interjújában azt a decemberi döntést is kommentálta, mellyel csökkentették a romák segélyezésére szánt összegeket. „Ez egy perverz hatásokkal járó rendszer volt”, mondta. „Az emberek többször távoztak és visszatértek, visszaélve ezekkel az összegekkel”.

Romániában 80 mikrotervet finanszíroztunk, hogy javítsunk az ottani életkörülményeiken. De Romániának e lakosság megsegítésére kell használnia az európai forrásokat”, mondta még Valls.

Ennek ellenére kijelentette, hogy jó a kapcsolat a bukaresti hatóságokkal. „Az együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy Romániában is végezzünk társadalmi felméréseket. Ez igazi előrelépés”, szögezte le a francia belügyminiszter.

Iulia Marin

adevarul.ro, 2013. március 14., 23:17

Az oláj cigányoknak két lehetőségük van: Olájországban maradnak, vagy – ha eljöttek, hát – visszatakarodnak oda! – hirdeti a demokratikus Franc(ia)ország balos belügyminisztere…

Ennek a vérszívó, nyugati, francos politikus-bűnöző bandának csak a profitszivattyú, csak a pénzünk kell! (Pl.: DÉMÁSZ, DÉGÁZ, cukorgyáraink…) A cigányok gondját már oldja meg a Kelet magának! Pénz nélkül…

Mert ha nem tesszük, akkor bizony förtelmes rasszistáknak leszünk mind bélyegezve! És persze francos kivagyisággal és tévedhetetlenséggel meg leszünk rendszabályozva…

Mi, az EU nettó befizetői oldjuk csak meg Európa cigány-gondját! Erdélyét is! De akár a szomszédét is! Mert ha nem tesszük, akkor bizony förtelmes rasszistáknak leszünk mind bélyegezve! És persze francos kivagyisággal és tévedhetetlenséggel meg leszünk rendszabályozva…
Csakúgy, mint Trianonban!
(Sz.)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium