Scroll To Top

A konzumidiótizmus jegyében : Arcunk eltakarásával védekezhetünk a friss levegővel szemben ! (Sz.)

Szegeden tragikus és életveszélyes az uszoda állapota

Sporthírek, Szögedi hírek 2012. febr. 16.

Martin György szövetségi elnök

Az MVSZ-vezető a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában arról is beszélt, hogy jövőre változhat a Bajnokok Ligája-sorsolás módszere, így az azonos országból érkező csapatok a csoportmeccseken elkerülhetik egymást. – Szegeden hamarabb felépülhet egy nemzetközi szintű uszoda, mint a fővárosban, ahol télen amúgy nem lehet normális nemzetközi mérkőzést játszani – jelentette ki Martin György, aki szerint a helyzet katasztrofális. – A Szeged évek óta az egyik élcsapatunk, mégis méltatlan körülmények között, egy sátorban játszik. Már az is diplomáciai bravúr, hogy el tudtuk intézni, hogy abban a sátorban nemzetközi meccset lehessen játszani, mert életveszélyes. A szegedi pólósok fejlődésének kulcsa egyedül Vincze Balázs edző személye – tette hozzá.

A szövetség első embere kitért arra, hogy a Megyeri-hídhoz tervezett nemzeti vízilabdacentrum pályázatát a szövetség idén ismét beadja. A 14 milliárdos pályázat tervei szerint a centrumban helyet kapna egy 4500 néző befogadására alkalmas ötvenméteres fedett és egy hasonló nyitott uszoda, továbbá legalább három tanmedence.
– Az ütemezési tervvel kiegészítve talán könnyebben elfogadják majd a pályázatot, ugyanis megpróbáljuk hat-hétmilliárd forintos ütemekre bontani – mondta Martin György. Az első ütemben egy nemzetközi mérkőzésekre alkalmas uszoda épülne, a többi pedig további két részletben valósulna meg. A tervezésre beadott pályázatot áprilisban megismételhetik, így ha azt elfogadják, akkor attól számított két év múlva elkészülhetne az uszoda. Az újpesti önkormányzat részletes rendezési tervében már szerepel az építés, így a tervezési munkát azonnal meg lehetne kezdeni, ha a felsőbb szervek jóváhagyják.
Martin György elmondta, hogy szeretné módosíttatni a Bajnokok Ligája főtáblájának sorolását. Mint fogalmazott, lát esélyt arra, hogy már a következő kiírásban változzon a sorsolási szabály, amellyel elkerülhetők az olyan helyzetek, mint a főtábla mostani kiosztása, hogy a C csoportban három magyar csapatot (Eger, Szeged, Vasas) soroltak a Partizan mellé.
– Furcsa, hogy a magyar csapatok nagyon gyakran egymással kerülnek össze, de ez vaksorsolással történik. Jobb lenne, ha különböző csoportokba kerülnének az azonos nemzetek csapatai, valamilyen kalaprendszert kellene bevezetni. Ebben csatlakozik hozzánk Horvátország és Görögország is. A következő kiírásban van esély a változásra – tette hozzá az elnök.

(MTI)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Kalendárium

A Halüszi csata

máj. 28.
A Halüszi csata

Több mint Tréfa

We need more money

2023 máj. 28.
We need more money

Ady szavaival élünk és túlélünk :

Most perc-emberkék dáridója tart,
De építésre készen a kövünk,
Nagyot végezni mégis mi jövünk.
Nagyot és szépet, emberit s magyart.

Ady Endre 1908-ban, 31 évesen (Székely Aladár felvételén)