Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

Három évre ítélték egy nőgyógyászt egy fiatal nő halála miatt

Szeged, 2012. október 29., hétfő (MTI)

– Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt három év fogházbüntetésre ítélt hétfőn a Szegedi Városi Bíróság egy szentesi szülészt, akinek 2008 nyarán megműtött páciense három héttel később meghalt.

A nem jogerős ítélet szerint a 31 esztendős asszonyon egy abbamaradt vetélést követően a vádlott – aki választott orvosa volt – 2008. július 1-jén küretet hajtott végre, a műtét során azonban, mint utóbb kiderült, átlyukasztotta a beteg méhfalát, és két helyen a vékonybelét is megsértette.
Juhász Zsuzsanna bíró az ítélet indoklásakor kifejtette, a vádlott, bár azonnal észrevette a hibát, mindent megtett, hogy leplezze.
A páciens már ébredéskor is hasi fájdalmakra panaszkodott, szobatársainak elmondása szerint éjszaka nem tudott aludni, vergődött, fájdalomcsillapítóért könyörgött. Az orvos azonban nem vizsgálta meg, csupán telefonon rendelt számára gyógyszereket. A vádlott, amikor átadta a pácienst az ügyeletes orvosnak, a beteg állapotát a valóságosnál jobbnak tüntette fel, és az esetről nem referált megfelelően feletteseinek.
A műtét másnapján a vádlott egyik kollégája a páciensen végzett ultrahangvizsgálaton rendellenességeket fedezett föl, ezért azonnal hasfeltáró műtétet javasolt. A vádlott azonban a vizsgálati eredményt és a javaslatot is eltitkolta felettesei elől.
Az asszonyt – egy újabb ultrahangvizsgálat után – július 3-án műtötték meg, ekkor derült fény a sérülésekre és arra, hogy a páciensnél hashártyagyulladás alakult ki. A beteg július 5-én az intenzív osztályra került, vérmérgezése lett, életét az intenzív kezelés és két újabb műtét ellenére sem tudták megmenteni, július 23-án meghalt.
A műtéti hiba és a feltáró beavatkozás között mintegy negyven óra telt el, a meghallgatott kilenc orvos szakértő egyetértett abban, hogy ha a rendellenességet hat órán belül felfedezik, az asszony élete nagy bizonyossággal megmenthető lett volna.
Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.

Forrás: MTI

Az ilyen ítéletek vezetnek oda, hogy idővel nem vállalja majd senki sem a szülészorvosságot!
Igen! Eljöhet az idő, hogy az ilyen acsargó perek miatt nem lesz majd szülész.

Az USA jónéhány tagállamában már alig akad nőgyógyász a haszonleső ügyvédek orvosperei miatt. Az USÁ-ban akad olyan állam is, ahol már nincsen szülészorvos. Ha valakinek mégis ilyenre volna szüksége, hát átmehet egy szomszédos államba.
Az USÁban egyébiránt az orvosi ellátás költségei egyébként – a 80-as 90-es évek sikeres orvosperei nyomán az orvosok felelősségbiztosításaival terhelten – a korábbi háromszorosára emelkedtek…

Csak így tovább!

A politikusbűnözők meg szabadon járnak. Akár ezrek haláláért, vagy népirtásért lehetnek felelősek, elszámoltatás az nincsen…

Míg mi a hibbant bohócot láttuk, a népirtó erők serényen dolgoztak! – Csótánycirkusz sötét súgólyukkal…
A képzett deformerek reformot rikoltottak, míg habzó szájjal, mohón trancsíroztak…

Tudatos népirtás folyik – jelentette ki Papp Lajos, szívsebész professzor… (Már 2008-ban)
Hazánk első számú szívsebésze e politikusbűnözők által vezényelt népirtás miatt hagyott fel ellehetetlenített gyógyítótevékenységével…

Csak így tovább! Büntessük csak a dolgozó orvost! Megérdemli, ha hibázik!

Dr Sz L

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium