Scroll To Top

Nem kérünk az iszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót !

Átadták az SZTE felújított biológiai épületét

Szögedi hírek 2013. ápr. 24.

Szeged, 2013. április 24., szerda (MTI) – Átadták szerdán a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) uniós támogatással felújított és kibővített biológiai épületét.

Szabó Gábor rektor elmondta, az egyetem mindig törekedett arra, hogy fenntartható beruházásokba fogjon bele. Az intézmény tudatosan azt a stratégiát követte, hogy új épületek kialakítása helyett meglévő létesítményeit fejleszti nemzetközi színvonalra, úgy, hogy azok működtetése hosszú távon is biztosítva legyen.
Ebbe a sorba illeszkedett a csaknem negyven éve emelt biológiai épület energetikai korszerűsítése és bővítése, amely összességében 370 millió forintból valósult meg. A beruházásból 266 millió forintot uniós támogatás fedezett – tudatta a professzor.
Varga Csaba, az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának dékánhelyettese elmondta, a fejlesztés során megtörtént az „energiafaló” épület hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a fűtési-hűtési, szellőzési és világítási rendszer korszerűsítése.
A 4400 négyzetméteres épület legfelső, ötödik emeletén az egykori gépházak és raktárak helyén új laboratóriumokat és előadótermeket alakítottak ki. Így lehetővé vált, hogy a biológus tanszékcsoport – egy az orvoskarral közös egységét leszámítva – valamennyi tanszéke egy helyre költözzön.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium