Scroll To Top

Mindent szabad ma Európában csak hagyományőrzően, európai módon gondolkodni nem !!!

Ismét 1 forint 50 fillér lesz a fagyi a szegedi Múzeumok Éjszakáján

Örömhírek, Szögedi hírek 2013. jún. 21.

Fagyi 1 forint 50 fillérért, boszorkányégetés, Benczúr-kiállítás, egyperces maraton, „örkényes” képregényrajzolás- az idei Múzeumok Éjszakáján is igazi programkavalkáddal várja az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeum.
A szegedi programokról a résztvevő intézmények munkatársai tartanak sajtótájékoztatót június 20-án, csütörtökön 13 órakor a Móra-múzeumban, ahol jelen lesz a múzeumi éjszaka fagylaltárusa is, aki beöltözve, fagylalttal várja majd a melegben kitikkadt újságírókat.

Az idei Múzeumok Éjszakája a múltidézés jegyében fog telni június 22-én: az egész belvárost megmozgató boszorkányper és boszorkaégetés mellett a fagylaltimádókra is gondol a Móra-múzeum. A frissen nyíló Hideg nyalat című kiállítás apropóján ugyanis ismét 1.50-be kerül majd a fagyi, amit fagyiskocsiból fog árulni a Bagamérinek beöltözött cukrász a múzeum előtt. Aki tehát hideg nyalánkságra vágyik, az készüljön régi 1 forintos és 50 filléres érmével- de az se csüggedjen, aki nem tud így fizetni: ők ugyanis 5 forintért vehetik majd meg a fagyi gombócát.

A Móra-múzeumban ezen az estén nyílik a Benczúr-kiállítás, melyen több mint harminc remekművet mutatnak be a nagyközönségnek. Emellett rendhagyó tárlatvezetésre is várják az érdeklődőket: Csenki Attila, a Dumaszínház és a Showder Klub humoristája tart rendhagyó tárlatvezetést az „Egyszer volt… az ősember”-kiállításban.

A Fekete házban egyperces maratonra várnak minden Örkény-rajongót: a látogatók is felolvashatják kedvenc egyperceseiket a kiállítás termében. Emellett most először mutatják be a frissen a múzeum gyűjteményébe került, eddig ismeretlen Móra-kéziratokat.

A Kass Galéria is Örkénnyel készül: a képregény szerelmesei élő képregényrajzolás résztvevői lehetnek, ahol a rajzolókat az egyperces novellák inspirálják majd. A képregények Pataki Ferenc színművész felolvasása közben készülnek Örkény groteszk világának szellemiségében.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

A régi víz felett

márc. 25.
<a>A régi víz felett</a>
A Szebeni Csata
A Szebeni Csata
márc. 25.