Scroll To Top

A magyarellenes terror legfőbb oka a meggyávult magyar ! (Sz.)

Húsvéti ajándék a szegedi Füvészkerttől!

Szögedi hírek 2014. ápr. 17.

Idén először Húsvétkor lesz nyitva az új trópusi üvegház, a szegedi Füvészkertben. A több mint 500 négyzetméteres alapterületű és legalább 7,5 méteres belmagasságú üvegházban az 50 éves növények nagy része a helyén maradt, azonban számos látványelemmel bővült a bemutatótér. Az újonnan épült, több szintes tórendszer és környékén a trópusi folyók, tavak vízi- és vízparti növényei tekinthetők meg. A páfránygyűjtemény is, a növények számára ideálisabb helyre egy 2,5 m magas vízfolyásos zöld falra költözött.

A házba belépve egyből körbeölel bennünket az esőerdők párás miliője, a körbefutó galériáról pedig a lombkoronaszint magasasságból csodálhatjuk meg a gyűjtemény növényanyagát, amely különböző témák köré csoportosítva (haszonnövények, esőerdők növényei, növényi alkalmazkodás formái, orchideák, veszélyeztetett növényfajok) találhatóak meg. A látogatók ismereteiket az információs táblák segítségével bővíthetik.

Ennek a beruházásnak köszönhetően nézhető meg az eddig, hely hiányában nem látogathatott kaktuszgyűjteményünk is, amely az üvegház épületén belül kialakított, mégis elkülönült bemutatótérben helyezkedik el.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk 9-18 óráig (Húsvétkor is nyitva vagyunk!)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium