Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

Ismét megrendezik a TeSzedd! hulladékgyűjtési akciót

Környezetvédelem, Zöld hírek 2012. máj. 08.

Június 2-án rendezik meg második alkalommal a TeSzedd! országos hulladékgyűjtési akciót, amelyre önkéntesek, társadalmi szervezetek, közösségek és önkormányzatok jelentkezését várják.

   A június 2-án 8 és 18 óra között tartandó hulladékgyűjtésre mindazokat várják, akik részt kívánnak venni környezetük tisztábbá, rendezettebbé tételében – jelentette be az esemény keddi budapesti sajtótájékoztatóján Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.
Az érdeklődők május 30-áig regisztrálhatnak a www.teszedd.hu weboldalon, ezután a szervezők értesítik az önkénteseket a gyűjtési pontokról.

Szegeden öt helyszínre mehetnek önkéntesek szemetet szedni a június 2-án. Újszegeden a vízügyi történeti emlékpark, tehát a Maros-torkolat hullámterétől a Bertalan hídig tartó szakaszon illetve a Lapos szabadstrandtól a gátőrházig nyúló partvonal mentén. Tápén a Göndör sor környéki partszakaszon, Gyálaréten a kisvasúti töltés nyomvonalán és Szentmihálytelken, a paphalmi töltés, vasúti pálya szakaszán.
A Vidékfejlesztési Minisztérium a Belügyminisztériummal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel és az Országos Polgárőr Szövetséggel közösen rendezi meg az akciót – mondta a miniszter.
A Start-program keretén belül 3750 ember fog segíteni – közölte a belügyminiszter. Pintér Sándor hozzátette: a tárca gépkocsikkal, markológépekkel biztosítja a hátteret, illetve a vízügyi igazgatóságokon keresztül is részt vesz a hulladékgyűjtési programban.
A TeSzedd! 2012 kiemelt kommunikációs főtámogatója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese elmondta: a közmédia keddtől folyamatosan foglalkozik az akcióval.
A tájékoztatás a mostani kezdeményezésről klasszikusan közszolgálati feladat – közölte a vezérigazgató-helyettes.
Június 2-án a közszolgálati televízió- és rádiócsatornák változatos műsorokkal számolnak be országszerte az eseményről, este pedig 90 perces összeállítást sugároz az m1.
 Tavaly, az első TeSzedd! akción csaknem 160 ezer önkéntes vett részt – mondta el Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára.
Vámosi Oszkár, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség ügyvezetője közölte: idén elsősorban a belterületi szemét összeszedése a cél; a kesztyűket, a zsákokat és a technikai hátteret a társaság biztosítja.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium