Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális (törvénytelen) bevándorlás támogatása bűnrészesség !
Érdemes volna a bűnpártoló Európának végre a jog talajára lépni !

Francia nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterszak indul ősztől Szegeden

Szögedi hírek 2012. máj. 23.

Francia nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterszak indul ősztől Szegeden. Erről írt alá együttműködési megállapodást szerdán Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Pierre Mathiot, az észak-franciaországi Lille Politikatudományi Intézetének (IEP) vezetője a párizsi magyar nagykövetségen – tájékoztatta az MTI-t a külképviselet.

Az eseményen jelen volt Francois Laquiez, a budapesti Francia Intézet igazgatója és Trócsányi László párizsi magyar nagykövet.
A megállapodás értelmében a Szegedi Tudományegyetem Európa-tanulmányok Központban közös francia nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterképzést indít ősztől a két intézmény. A hallgatók egyidejűleg mindkét egyetem diplomáját meg tudják szerezni. A képzésre a magyar hallgatókon kívül többek között Franciaországból, Moldáviából, Montenegróból, Koszovóból és Vietnamból is érkeznek diákok. A képzéshez a két ország anyagi támogatást nyújt és annak megvalósításában részt vesz a Louvain-la-Neuve-i Katolikus Egyetem Európa-tanulmányok Intézete is.

(MTI)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Berzsenyi
Berzsenyi
máj. 7.

Illő napi filmajánló