Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális (törvénytelen) bevándorlás támogatása bűnrészesség !
Érdemes volna a bűnpártoló Európának végre a jog talajára lépni !

Ismét támogatta a közgyűlés a helyi távhőberuházás előkészítését

Hírek 2013. ápr. 26.

A fideszes és a jobbikos képviselők szavazatával ismét elfogadta a szegedi távhőberuházással kapcsolatos előterjesztéseket pénteken a  közgyűlés.

Az előterjesztő Bohács Zsolt, a Fidesz-frakciójának vezetője a vitában elmondta, az elfogadott határozatok csupán a lehetőséget teremtik meg a fejlesztéshez. Ha sikerül a hosszú évek óta első szegedi termelő beruházást megvalósítani, az rezsicsökkentést eredményez és munkahelyeket teremt.
A fideszes politikus korábban közölte, a négymilliárd forintos beruházás költségeinek felét uniós támogatás fedezné, és a fejlesztés az adófizetőknek egyetlen fillérjükbe sem kerülne, hiszen azt a helyi távhőszolgáltató kisebbségi magántulajdonosának érdekeltsége valósítaná meg saját kockázatára.
A beruházás során három, öt MW hőteljesítményű biomasszakazán telepítésével új erőművet telepítenének, három új termálkút fúrásával és két másik felújításával pedig használati meleg vizet biztosítanának a fogyasztóknak. A fejlesztés összességében 30 százalékkal csökkentené a távhő előállításához szükséges földgáz mennyiségét.
Botka László polgármester, aki korábban megtagadta az előterjesztések aláírását, közölte, a határozatok súlyosan törvénysértők – többek között az építési szabályzat sem teszi lehetővé az erőmű kialakítását a tervezett helyszínen -, és semmilyen garanciát nem adnak arra, hogy valóban a költségek csökkenését eredményezik a lakosságnak.
A politikus azt javasolta, az önkormányzat a Szegedi Tudományegyetemhez  hasonlóan írjon ki nyílt közbeszerzési eljárást, s így válassza ki a legkedvezőbb lehetőséget a távhőrendszer fejlesztésére.
Szentistványi István, az LMP önkormányzati képviselője bejelentette: pártja népi kezdeményezést indít a – szavai szerint a lakosság által is elutasított – beruházás megakadályozásáért. Botka László bejelentette, csatlakozik a kezdeményezéshez.
Miután a közgyűlés az előterjesztést elfogadta, a polgármesternek mérlegelés nélkül alá kell írnia.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium