Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

Gemenc: Árvízi védekezés

Hírek 2013. jún. 07.

Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejében megkezdte a Gemenc Zrt. az árvízi védekezést a vadállomány, a faállomány és a Gemenci Erdei Vasút érdekében. Az erdőgazdaság szakemberei már több napja a vadmentő dombokat folyamatosan takarmánnyal töltik fel, 2013. június 5-én, szerdán leállítják a kisvasút forgalmát, biztonságba helyezik a kitermelt faállományt, valamint figyelemmel kísérik a Duna vízállását, így bármikor jelentősebb erőt tudnak mozgósítani a Gemenci erdő növény- és állatvilágának megvédése érdekében.

A Gemenc Zrt. szakemberei már folyamatosan töltik fel a vadmentő dombokon, körtöltéseken és az áradástól nem veszélyeztetett erdőrészletekben található vadetetőket szálas- és szemestakarmánnyal, hogy a víz elöl menekülő szarvasok, őzek és vaddisznók számára a védett helyeken megfelelő mennyiségű eledel biztosítsa a túlélést. A következő napokban az állatok által elfogyasztott takarmányt folyamatosan pótolják.

A Duna várható vízállása miatt 2013. június 5-én az erdőgazdaság leállítja a Gemenci Erdei Vasút közlekedését, hiszen a pálya jelentős része víz alá fog kerülni.

AZ ERDŐGAZDASÁG FELHÍVJA MINDENKI FIGYELMÉT – MIKÖZBEN MEGKÖSZÖNI AZ AGGÓDÓ ÉRDEKLŐDÉST–, HOGY AZ ÁRVÍZZEL BORÍTOTT TERÜLETEK KÖRNYÉKÉN ÉS A KÖRTÖLTÉSEKEN NE ÉRDEKLŐDJENEK SZEMÉLYESEN, MERT A VADÁLLOMÁNYNAK NYUGALOMRA VAN SZÜKSÉGE. EL KELL KERÜLNI, HOGY A JELENLÉVŐ EMBEREK MIATT AZ ÁLLATOK NE MERJENEK FELKAPASZKODNI A VÉDELMET NYÚJTÓ KÖRTÖLTÉSEKRE ÉS VADMENTŐ DOMBOKRA!

(forrás-Fotó: www.gemenczrt.hu )

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium