Scroll To Top

Szúnyogirtásnak hazudott tömeges pillangó-pusztításkor, szitakötő-mészárláskor, katica-gyilkoláskor és a következményes békairtáskor meg fecskétlenítéskor hol vannak az állatvédők ???

Van miért télen is!

Hungarikumok 2012. dec. 01.

Habár az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban kezdetét vette a téli időszámítás, és a skanzen házait téliesítettük, az Emlékpark nem zárta be kapuit. Ráadásul a szezonidőszakhoz képest aFeszty-körkép is olcsóbban tekinthető meg, nyitva tartási időben pedig ingyenes az Emlékparkban tett séta.

A magyarok bejövetelét ábrázoló monumentális körképfestménynek helyet adó Rotundában a Feszty-körképen kívül további kiállításokattekinthetnek meg az érdeklődők. Az alábbiakban egy kis ízelítőt adunk a Körépület látnivalóiból, a teljesség igénye nélkül.

Feszty-körkép romantikus történelemfelfogását árnyalja, egészíti ki a Honfoglalás c. kiállítás, mely tudományos igényességgel mutatja be mindazt, amit ma a magyar honfoglalásról tudunk.

Szer monostora és települése

Anonymus krónikájában kiemelt jelentőséget tulajdonít Szernek: e helyen a vezér és nemesei elrendezték az országnak minden szokástörvényét meg valamennyi jogát is, vagyis – a nemzeti romantikus történelemszemlélet szavaival élve – itt volt az első országgyűlés. A szeri monostor feltárásainak eredményeit, tárgyi emlékeit mutatja be a Szer monostora és települése c. tárlat.

A nagyvárosi promenád

A millennium korának nagy- és kisvárosi nyüzsgését élhetjük át a Promenád 1896 elnevezésű viselettörténeti kiállításon sétálgatva.

Tudták, hogy ma már a tudomány segítségével bármely koponyára visszavarázsolható az eredeti arc? Hogyan néztek ki őseink? Milyen betegségek pusztítottak az Árpád-korban? Megtudhatják, ha megtekintik az Őseink arcai c. antropológiai kiállítást.

Őseink arcai

Ismerje meg, élje át a történelmet Ópusztaszeren!

A téli szezonban a skanzen épületei, a Csete-jurták, a Gátőrház, az Útkaparóház és az Erdészház zárva tartanak, a Nomád Park meghirdetett szolgáltatásai és a lovasbemutató szünetel.

Kapcsolódó cikkek

A Rotunda kiállításai
Téli nyitva tartás
Téli belépőjegyek

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium