Scroll To Top

Aki uzsorásokat nem ütlegelt, az nem élt őszintén krisztusi életet !

Műrepülő-bemutatóval startol a sárkányhajó-vb

Rendezvények, Sporthírek 2013. júl. 23.

Besenyei Péter műrepülő pilóta bemutatójával ma este kezdetét veszi a Szegeden megrendezett 11. sárkányhajó-világbajnokság. Az öt napig – szerdától vasárnap estig – tartó viadalon öt kontinens harminc országának háromezer sportolója vesz részt. A versenyzők a Tiszán és a Maty-éri evezőspályán mérik össze ügyességüket.


Az egyik magyar senior vegyes csapat tagjai edzenek a IDBF Sárkányhajó Világbajnokság utolsó hivatalos edzésnapján a szegedi Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központban 2013. július 23-án.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A szegedi IDBF sárkányhajó-világbajnokság kedden este a Huszár Mátyás rakparton sorra kerülő megnyitóval veszi kezdetét: Besenyei Péter műrepülő pilóta bemutatóját nagyszabású utcabál követi.

Szerdán a szervezők által Sárkányok hetének nevezett versenysorozat ugyanezen a helyszínen, azaz a Tisza belvárosi szakaszán küzdenek majd egymással a sportolók, csütörtöktől pedig a Maty-éri pálya lesz a vb helyszíne.

A magyar válogatott hat korosztályban 325 versenyzőt indít a vb-n, amelyen az összes korosztály képviselői összecsapnak egymással.

A 11. sárkányhajó-vb-n szerdán a 2000 méteres táv versenyeit rendezik, a program csütörtökön az 1000, pénteken az 500, szombaton pedig a 200 méteres futamokkal folytatódik, majd vasárnap újabb 500 méteres versenyekkel zárul.

A Magyar Sárkányhajó Szövetség által hazánkban is meghonosított sportágban az elmúlt években a magyar versenyzők kiemelten jó eredményeket értek el. A 2011-es tampai világbajnokságon elhoztuk a világbajnoki címet, így 2013-ban sem kisebb a tét, minthogy hazai pályán is világbajnokok legyünk.

A versenyek közül a július 24-i első nap eseményeit is az élő Tiszán rendezik, ezek a 2000 méteres futamok lesznek, az összes többi megmérettetésre a Maty-éren kerül sor. A tiszai futamok megtekintése ingyenes.

Program

Július 23., kedd:

18.00: A csapatok a Klauzál térről a Huszár Mátyás rakpartra vonulnak 

19.00: Besenyei Péter műrepülő bemutatója

19.15: Hivatalos megnyitó a rakparton

20.00: Utcabál

Július 24., szerda: 

Tiszai verseny: 2000 m

Július 25., csütörtök: 

1000 m-es verseny a Maty-éren 

Július 26., péntek: 

500 méteres verseny a Maty-éren

Július 27., szombat: 

200 méteres verseny a Maty-éren

Július 28., vasárnap: 

500 méteres verseny a Maty-éren

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Illő napi filmajánló