Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális bevándorlás támogatása bűnrészesség !

Pénteken megnyílnak a nagyszentmiklósi „Kincsek-Titkok-Aranyak”

Rendezvények 2016. márc. 09.

Pénteken nyitja meg kapuit a nagyszentmiklósi aranykincs hű másolatait bemutató kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban. A tárlaton 10 kilónyi aranykincset láthatnak az érdeklődők, e mellett kiderül, mennyit is érnénk
aranyban vagy lóban számítva.
A „Kincsek – Titkok – Aranyak”
című kiállítást
március 11-én, pénteken 17 órakor nyitják meg.

Tíz kilogrammnyi aranyat láthatnak az érdeklődők a Móra Ferenc Múzeum új időszaki kiállításán. A tárlaton bemutatják a nagyszentmiklósi aranykincs hű másolatait, melyek 24 karátos aranyból készültek a huszadik század elején. Az eredeti tárgyakat 1799-ben találta meg egy szöllősgazda Nagyszentmiklós határában: a kincs a kora középkori Közép-Európa legnagyobb aranylelete, melyet jelenleg a bécsi Kunsthistorisches Museumban őriznek.


A Móra Ferenc Múzeum hű aranymásolatai mellett további érdekességeket tartogat a „Kincsek – Titkok – Aranyak” című tárlat. Megtudhatjuk például, hogy testsúlyunk alapján mennyi aranyat érnénk, illetve hány lovat adtak volna értünk az avarok. Több koponyát is láthatnak az érdeklődők, melyeken koponyalékelést végeztek el a kora-középkorban. Úgy tartották ugyanis, hogy ha valaki szellemi, mentális betegséggel küzdött, akkor a lék segítségével ki lehetett üldözni a rossz, ártó szellemeket a betegből.

Az eseményre szeretettel várják az érdeklődőket!

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium