Scroll To Top

A magyarság elnyomatásának legfőbb oka a gyáva magyar ! (Sz.)

Tényleg elmagyarosodik Anglia

Külhoni tallózó 2013. okt. 28.

Áprilistól az Egyesült Királyságban is jöhet a közmunka – mondta George Osborne, az Egyesült Királyság pénzügyminisztere a Konzervatív Párt manchesteri konferenciáján hétfőn az Independent szerint.

George Osborne, az Egyesült Királyság pénzügyminisztere

A 300 millió fontos (kb. 106 millárd forint) program soha nem látott szigort hozhat a hosszú ideje munka nélkül maradt emberek számára: a terv szerint az a 200 ezer ember, aki jelenleg több mint 3 éve munkanélküli, a terv életbe lépése esetén automatikusan elveszti a munkanélküli segélyt, és három lehetőség közül választhat:

  • hetente harminc óra közmunka és tíz óra „munkakeresési tevékenység”;
  • napi látogatás a munkaügyi központba, ahelyett, hogy néha-néha elmennének egy interjúra;
  • vagy kezelés mentális betegségek, drogfüggőség esetén, oktatási programokon való részvéten írástudatlanság esetén.

Vissza a munka világába

Akik ezt visszautasítják, első körben 4 heti segélytől esnek el, a visszaesők viszont már 3 hónapig kénytelenek nélkülözni az állami segítséget.

A toryk elismerik, hogy kemény feltételekről van szó, ugyanakkor arra hivatkoznak, hogy a céljuk a munkanélküliek visszavezetése a munka világába, ráadásul azt is mondják, hogy a tervezett intézkedés mögött társadalmi konszenzus van.

Az ellenzéki Labour politikusa, Rachel Reeves azt nyilatkozta, hogy a konzervatívok három éve nem tudják megoldani a hosszú távú munkanélküliek problémáját, és ez a terv nem annyira ambiciózus, mint a Labouré, amely minden legalább egy éve munkanélküli angol számára fizetett munkahelyet biztosítana.

Osborne a konferencián azt mondta: „Először lesz arra példa, hogy azoknak, akik hosszú ideje munkanélküliek, de képesek dolgozni, csinálniuk kell majd valamit a segítségért cserébe. Senkit nem hagyunk az út szélén, de senki nem kap valamit a semmiért cserébe. Mert egy igazságos jóléti rendszer azokkal is igazságos, akiknek igénybe kell venniük azt, és azokkal is, akik finanszírozzák.”

Forrás: index.hu

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium