Scroll To Top

Az Orvostudomány
mint magyar neve (is) mondja :
Tudomány, nem Propaganda !!! (Sz.)

Hungarikum-ünnep Hévízen

Hungarikum-vigalmat rendeznek Hévízen

Hévíz, 2012. április 2., hétfő (MTI) – Első alkalommal rendezik meg Hévízen a “hungarikumfesztivál”-t, amelyen a hangversenyek (koncertek), a kiállítások és más rendezvények vonultatják föl a külföldi vendégek számára is a magyar értékeket.

Talán idővel azt is megértik majd, hogy egy ilyen rendezvénynek illik magyar nevet adni. A “fesztivál” pedig semmiképpen sem az! Lehet magyarul “ünnep”, “vígság” vagy “vigalom” esetleg “dáridó”, “muri”, vagy “hejehuja”, de semmiképpen sem “fesztivál”.

A Festetics György Művelődési Központ szervezésében szerdán kezdődő és húsvét hétfőjén záruló Hévízi Hungaricum Fesztivál a városháza tájékoztatása szerint kifejezetten a magyar nemzeti értékekre alapoz, remélve, hogy a város polgárai és az ide látogató vendégek számára egyaránt igényes kulturális, szórakoztató és ismeretbővítő programokkal szolgál.
A fesztivál során minden nap neves fellépők látogatnak Hévízre, mások mellett például a Muzsikás Együttes, vagy a Szélkiáltó Együttes, de még a 100 Tagú Cigányzenekar is.
Magyar termékeket kínáló kézművesvásár is kapcsolódik a rendezvényhez, amely nemcsak vásárlási lehetőséget biztosít, de a népi mesterségek bemutatására és kipróbálására is lehetőséget ad.
A rendezvény sajátos színfoltja lesz az országos pulikutya-találkozó, a Hévízi Muzeális Gyűjteményben pedig Rubik-játékokból, illetve magyar gyártmányú kerékpárokból(?) nyílik kiállítás. A hévízi Deák téren minden műsoron (külföldiek meg programon) ingyen vehetnek részt a látogatók.

MTI nyomán

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

A MAGYAR KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓJA / CSALÁDORVOS, AKI HISZ A CSALÁDBAN, DE NEM HISZ A GYÓGYÍTHATATLAN BETEGSÉGEKBEN, NEMZETÜNK BETEGSÉGÉNEK ORVOSLÁSAKÉNT PEDIG HISZ MAGYARORSZÁG FÖLTÁMADÁSÁBAN

Kalendárium

Casablanca

nov. 26.
Casablanca
Magyar áfium
nov. 26.

Honi tallózó

Külhoni tallózó

Illő napi filmajánló

Casablanca

2022 nov. 26.
Casablanca