Scroll To Top

A magyarellenes terror legfőbb oka a meggyávult magyar ! (Sz.)

Szegedi szabadtéri – Marad a műsor, pályázik a leváltott igazgató

Szögedi hírek 2012. dec. 16.

zeged, 2012. december 15., szombat (MTI) – A 2013-as évad az eredeti terveknek megfelelően valósul meg – tájékoztatta a Szegedi Szabadtéri Játékok távozó igazgatója szombaton közleményben az MTI-t. Bátyai Edina maga is pályázik a vezetői posztra.

„Az alkotók ugyanolyan harci kedvvel, szakmai elhivatottsággal várják a produkciók színpadi előkészületeit, akárcsak az ezt megelőző évadokban. Jövő nyáron ismét kiváló előadások gazdagítják a Szegedi Szabadtéri Játékok 82 évét, amire együtt leszünk büszkék. Én távolról, a 4000 fős közönség a nézőtérről” – szerepel Bátyai Edina kommünikéjében. A napokban menesztett vezető a Klubrádiónak szombaton úgy nyilatkozott, hogy ő is beadja pályázatát a leváltásával megüresedő igazgatói helyre. Bátyai Edina menesztéséről csütörtökön a Fidesz-KDNP-frakció tagjainak és a Jobbik képviselőjének szavazatával zárt ülésen döntött a szegedi rendkívüli közgyűlés. A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Regionális Összművészeti Központ (REÖK) ügyvezetőjének leváltását a Fidesz-KDNP-frakciója gazdasági megfontolásokkal indokolta. Korábban közleményükben azt írták, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok elmúlt években tapasztalt „gazdasági mélyrepülését” a tulajdonosnak meg kellett akadályoznia. A kulturális szakember menesztéséről december 1-jei ülésén határozott először a szegedi közgyűlés, a döntést azonban Botka László szocialista polgármester – élve az önkormányzati törvényben adott jogkörével – nem írta alá, ezért kellett ismét tárgyalni az ügyet a december 13-i rendkívüli közgyűlésen, amely végül megszavazta Bátyai Edina elmozdítását posztjáról.
Botka László az ülést követően újságíróknak úgy fogalmazott, hogy a közgyűlés fideszes-jobbikos többsége arcul csapta a szegedieket. A politikus elmondta: bízott abban, hogy a jobboldali képviselők meghallják a szegediek és a magyar kulturális élet reprezentánsainak a döntést elutasító véleményét. „Ez az ügy nem Bátyai Edináról, hanem elfogadhatatlan hatalomgyakorlásról, öncélú politizálásról szól” – tette hozzá. A Fidesz-KDNP-frakció javaslata szerint most nyílt pályázaton választják ki az új igazgatót. Bátyai Edina a szegedi REÖK ügyvezetője is. Leváltása azután került napirendre, hogy egy REÖK-beli kiállításon bemutatott installáció sokakban felháborodást keltett.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium