Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális bevándorlás támogatása bűnrészesség !

A Boldogtalanokat láthatja a közönség Szegeden

Szögedi hírek 2013. márc. 27.

Szeged, 2013. március 26., kedd (MTI) – Füst Milán Boldogtalanok című drámáját láthatja a közönség április 26-án az évad utolsó bemutatójaként a Szegedi Nemzeti Színházban; a darabot Harsányi Zsolt, a marosvásárhelyi színház rendezője állítja színpadra.

A színház áprilisi műsoráról tartott keddi tájékoztatón Harsányi Zsolt felidézte: Füst Milán drámájáról elég lehangoló vélemények születtek már saját korában is, nem akarták színpadra vinni a direktorok egyebek között azért, mert sötét világot ábrázol, amely riasztó volt. „Én azonban úgy gondolom, ahogy nincs fény sötétség nélkül, reménynek is lennie kell. Így a mi előadásunk erről szól majd, hiszen ha van szeretet, nem olyan sötét a világ” – fogalmazott a rendező. A darab főszerepeit Borovics Tamás mellett Fekete Gizi, Danis Lídia, Csorba Kata és Kárász Zénó játssza.
Április 7-én a Mórahalmi Színtársulat vendégjátékát láthatja a közönség: Tamási Áron Énekes madár című zenés székely népi játékát mutatják be három felvonásban. A zenét Nagy Imre Erik írta, a rendező Lázár János.
Egy nappal később a Szeged Táncegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes műsora vendégeskedik a színházban Édeskeserű címmel. A műsor a kisebbségi létről, erdélyi gyökerekről, hagyományokról szól.
Április 13-án a Turay Ida Színház vendégszerepel Szegeden: Molnár Ferenc egyik legtöbbet játszott komédiáját, A doktor urat mutatják be. Az előadás rendezője Huszti Péter, a darabban Piros Ildikót, Mikó Istvánt, Pásztor Erzsit, Nemcsák Károlyt, Schnell Ádámot láthatja a közönség.
Árpás Károly Bánk! Bánk! című munkájával felolvasószínházi formában ismerkedhet meg a közönség. Az alkotó Tom Stoppard Valami bűzlik Dániában című Hamlet-parafrázisa nyomán készítette el a Bánk bán feldolgozását, amelyet április 19-én a Korzó Zeneházban mutatnak be. A főszereplők azok a művészek lesznek, akik este a színház Bánk bán című előadásában is játszanak.
Május közepén ismét vendégprodukció várja a közönséget a Szegedi Nemzeti Színházban: a HungarOperett társulat anyák napi operettgálával készül.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium