Scroll To Top

Az illegális bevándorlás - vagyis bűnözés - támogatása bűnpártolás !
Érdemes volna a bűnpártoló Európának
végre a jog talajára lépni!

Több mint 50 ezer fát ültetnek az Ültessünk fákat a jövőért program keretében

Ősszel 59 ezer facsemetét ültetnek el a Pilisi Parkerdő Budapesti Erdészete által kezelt erdőterületeken a tavalyi és az idei aszályban elpusztult fák helyére az idén ötéves Ültessünk fákat a jövőért program keretében.

A programot létrehozó Citibank 2008-ban azt ígérte ügyfeleinek, hogy mindazok nevében, akik áttérnek a nyomtatott számlakivonatról az elektronikusra, elültet egy fát. Ezzel a globális programmal kíván a pénzintézet hozzájárulni a környezettudatos szemlélet építéséhez ügyfelei körében úgy, hogy ügyfeleivel, környezetvédelmi alapítványokkal és erdészetekkel karöltve szolgálja az erdők megújítását a főváros környezetében – olvasható a pénzintézet közleményében.
Az idei ültetésekkel összesen 111 ezer facsemete telepítésével járultak hozzá a főváros környéki erdők megújításához.
Az elültetett fák hozzájárulnak a levegő, a víz és a talaj védelméhez, emellett növelik a táj szépségét, miközben élelmet és lakhelyet biztosítanak az erdei életközösségben élő állatoknak – idézi a közlemény Csépányi Pétert, az erdészet természetvédelmi és termelési főmérnökét.
Az idei programját a bank a Naszályért! Közhasznú Alapítvánnyal, valamint a Pilisi Parkerdőgazdasággal együttműködésben valósítja meg. A Pilisi Parkerdőgazdaságot 1969-ben alapították, szakemberei napjainkban 65 ezer hektárnyi állami tulajdonú erdőterületet kezelnek a főváros környezetében, ahol a legfontosabb feladat a helyi lakosság számára élhető környezet létrehozása mellett a természeti értékek megóvása.

(MTI-Citibank)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor