Scroll To Top

„A mostani járvány ellen a legjobb szer a jókedv, gondtalanság, életvidámság, mert a betegség csak a borult embert meri megközelíteni.” (Krúdy Gyula)

Segítséget kaphatnak a villanyszámlával tartozók

Hírek 2012. febr. 27.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az EDF Démász Zrt. pályázatot hirdet szociálisan hátrányos helyzetű személyek és családok számára. A pályázat célja a felhalmozott áramdíj-tartozás rendezése, a kikapcsolt fogyasztók visszacsatolása, illetve a támogatott fogyasztók segítése, hogy elkerüljék a hátralék újraképződését.

A pályázaton az EDF Démász szolgáltatási területén (Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyék teljes területe, illetve Pest megye bizonyos részei) élő magyar állampolgárságú lakossági fogyasztók vehetnek részt akik:

– a pályázó személy az EDF DÉMÁSZ Zrt. szolgáltatási területén fogyasztási hellyel rendelkezik, vagy tartozás miatti kikapcsolás és szerződésfelmondás előtt rendelkezett

– a villamosenergia fogyasztási hely a pályázó fogyasztó és családja állandó lakhelyét képezi (nem nyaraló, munkatelep, gazdasági létesítmény, stb.)

– Önrész vállalás: a saját befizetés összege az igényelt támogatással azonos, vagy nagyobb összegű lehet

Az alábbi kategóriákban lehetséges pályázatot benyújtani:

1. a pályázat kiírása napján (2012.02.01.) a szolgáltatásból már kikapcsolt fogyasztók

2. kikapcsolási értesítést kapott fogyasztók, a pályázat kiírásakor a fogyasztónak a pályázat kiírását követő időpontra szóló érvényes kikapcsolási értesítője van

3. előre fizetős mérővel rendelkező és korábbi időszakból hátra maradt hátralékos fogyasztók

4. rendszeresen fizető, de igazoltan súlyos szociális helyzetű védendő fogyasztónak minősülő ügyfél

Pályázni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat honlapján elérhető pályázati űrlap elektronikus kitöltésével és benyújtásával lehet. A pályázat során kötelező a szociális alapszolgáltatást/alapszolgáltatásokat nyújtó szervezet vagy önkormányzat együttműködése.

A pályázati űrlap elektronikus kitöltése után, a program létrehoz egy adatlapot a pályázó adataival, amit nyomtatás után aláírva tértivevénnyel, ajánlva postai úton, a következő címre kell elküldeni:

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

Hálózat a közösségért

Budapest 1537, Pf. 450

Az adatlap postai úton történő elküldése a pályázat érvényességnek feltétele.

A beadott kérelmek értékelése a pályázó (és családtagjai) rászorultságának, védendő fogyasztói státuszának, jövedelmi körülményeinek figyelembe vételével történik.

A pályázatok elbírálása folyamatosan történik, tehát a beérkezett pályázatot azonnal elbíráljuk, majd a nyerteseket postán értesítjük. A pályázat elnyerése esetén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, mint támogató a pályázóval támogatási szerződést köt a megítélt összeg értékében, mely a felhalmozott adósságtörlesztésére használható fel, és amelyet a támogató fizet ki az EDF Démász Zrt. számára.

A pályázat beadásának határideje: a pályázati felület 2012. február 15-től érhető el 2012. június 30-ig. Mivel a pályázatok elbírálása folyamatosan történik, így a pályázati felületet – a támogatási alap esetleges kimerülése miatt – 2012. június 30. előtt is lezárhatják.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium