Scroll To Top

Mindent szabad ma Európában...
csak (hagyományőrzően) európai módon gondolkodni meg élni
nem !!!

Újszegedi Szabadtéri Színpad – Színes nyári programok

Hírek 2012. ápr. 24.

Színes program várja idén nyáron is az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a közönséget. A már hagyományos rendezvények mellett a Winnetou, valamint a Hyppolit, a lakáj című színdarabokat is megtekinthetik az újszegedi ligetbe látogatók, emellett a napokban elhunyt Joe Murányi dzsesszklarinétos emlékére koncertet is rendeznek.
Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója elmondta: bár az idei év jóval szerényebb költségvetést hozott, igen színvonalas, színes programot sikerült az újszegedi színpadra állítaniuk. Két vendégelőadásnak ad helyet idén nyáron az Újszegedi PORT.hu Színpad: a kecskeméti Katona József Színházból sokak gyermekkorának kedvenc története, a Winnetou érkezik, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata pedig egy örökzöld favoritot, a Hyppolit, a lakájt adja elő.
Réczei Tamás rendező, a kecskeméti teátrum művészeti vezetője az ismert Karl May-sztori alapján készítette el saját verzióját, amely izgalmas nyelvi fordulatokkal beszél egyebek mellett a barátság kezdetéről, a kultúrák találkozásáról. Igazi családi szórakozásnak ígérkezik a zenés darab, mely július 20-án és 21-én kerül színre.
Mint a rendező elmondta: ez egy olyan gyerekelőadás, melyen a felnőtt sem unatkozik. Ganxsta Zolee alakítja a főszerepet, akit tavaly már láthattak a szegedi nézők – akkor Popeye-ként – az újszegedi színpadon. Galambos Attila dalszövegeihez Szemenyei János írt zenét.
    A legendás film forgatókönyve alapján készült a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának produkciója, a Hyppolit, a lakáj, amelyet augusztus 10-én és 11-én láthatnak a nézők. Várhatóan igazi békebeli hangulatot varázsol a társulat a ligetbe, hiszen Eisemann Mihály örökzöld dallamai csendülnek fel az előadásban,a melyet Megyeri Zoltán rendezett. A címszerepben Kovács Nemes Andort láthatja a közönség mások mellett Csernik Árpáddal és Pesitz Mónikával. Amitől a sok egyéb adaptációhoz képest más az előadás, hogy a színészek zenélnek is a produkcióban – mondta el Megyeri Zoltán. Mint hozzátette: náluk nem ritka, hogy a színészeknek a játék mellett több feladatot is el kell látniuk és nem ez az első olyan darab, amelyben aktívan zenélnek is a szereplők.
Idén is megrendezik az évek óta nagy sikert arató Szegedixie Gálát, amellyel az április 20-án elhunyt Joe Murányi dzsesszklarinétosra emlékeznek. A július 29-iki előadáson a Háló Pál vezette Storyville Jazz Band mellett a Szekszárdi Jazz Orchestra, a Molnár Dixieland Band és a dzsessz, blues és gospel afroamerikai nagyasszonya, Janice Harrington lép fel.
Az állandó programok közül a Néptánc Gála július 6-án és 7-én nyitja meg az újszegedi színpad műsorát, majd július 15-én a Nótaesttel folytatódik a program.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Illő napi filmajánló