Scroll To Top

Tögye csak mindönki, amit tönnie köll,
És mindön úgy lössz, ahogy lönnie köll !

Öt és fél évre ítélték a szegedi sebészt bántalmazó portást

Hírek 2014. febr. 19.

    Jogerősen öt és fél év börtönbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a portást, aki 2010-ben egy évadzáró bankett után összevert egy sebész főorvost.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 58 esztendős férfit, és döntött arról, a vádlott legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat.
A vádlott 2010 végén portársként dolgozott a szegedi sebészeti klinikán. Az intézmény december 11-én évadzáró bankettet tartott a csongrádi megyeszékhely egyik éttermében. A rendezvényen a férfi feladata videofelvétel készítése is volt. A vádlott berúgott, és egy kollégájával is összetűzésbe keveredett, az megütötte.
Éjfél után a klinika egyik főorvosa hazaindult, és amikor az étterem előtt a taxira várakozott, a vádlott egy borosüveggel hátulról többször fejbe csapta. A sértett a földre került, de a portás folytatta bántalmazását.
A támadót végül kollégái fékezték meg. Az orvos több ujja eltört, és koponyaűri sérüléseket szenvedett, ami közvetlen életveszélyes állapotot idézett elő. Tíz hét alatt gyógyult fel sérüléseiből, de kezében maradandó fogyatékosság alakult ki, ami jelentősen korlátozza orvosi tevékenységét.
A vádlott azt állította, hogy a bűncselekmény előtt őt érő ütés miatt nem emlékszik a történtekre. Az utolsó szó jogán hangsúlyozta, nem érzi magát bűnösnek, és szándékosan senkinek sem akart sérülést okozni.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Illő napi filmajánló