Scroll To Top

Szúnyogirtásnak hazudott tömeges pillangó-pusztításkor és a következményes békairtáskor meg fecskétlenítéskor hol vannak az állatvédők ???

Indul az őskőkori invázió a Múzeumban

Kiállítások 2013. máj. 01.

Indul az őskőkori invázió a szegedi Móra Ferenc Múzeumban: 100 négyzetméteres barlangfolyosóval, Frédi és Béni kőkorszaki szakik autójával, ősember-arcrekonstrukciókkal és több millió éves állatcsontokkal várják az érdeklődőket a Kultúrpalotában. Az „Egyszer volt… az ősember” című tárlatot május 2-án, csütörtökön 17 órakor nyitják meg.

A tárlaton a látogatók végigjárhatják az emberré válás folyamatát és ők maguk is ősemberré alakulhatnak: bőrruhába öltözhetnek, majd egy interaktív virtuális játék segítségével vadászni indulhatnak.

A több mint egy hónapon át épített, sejtelmes hangulatú őskőkori barlang-installációban koponya- és csontmásolatokat, valamint a hozzájuk tartozó arcrekonstrukciókat állítják ki: a legérdekesebb rekonstrukció a legendás Rudapithecusé lesz.

A tárlat az őskőkori állatvilágot is bemutatja: az eredeti gyapjas orrszarvú, barlangi hiéna, mamut, valamint ősbölény csontokon túl az állatok a falakon is megjelennek. Az élethű, méretarányosan felfestett kép mellett állva bárki lemérheti, hogy egy barlangi medvéhez vagy éppen egy mamuthoz képest mekkora a magassága.

A gyerekek barlangfeltáráson vehetnek részt, ahol csontokat és kőeszköz-darabokat találhatnak, a kimerítő munka után pedig egy kunyhóba bújva pihenhetik ki a munka fáradalmait. A tárlaton egy mezolit, azaz középső kőkorszaki ház rekonstrukcióját is bemutatják: a Jászságban feltárt eredeti alapján elkészített, bőrrel lefedett sátrat és tűzhelymaradványt láthatnak az érdeklődők.

 

 

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium